Quasi 200 persones s'han apuntat a l'assaig de la nova vacuna d'HIPRA com a voluntaris
Més de 180 assistents han seguit online aquest 11 i 12 de març les XV Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran que es celebren aquest any a l’auditori de l’Hospital de Mollet. El seu objectiu és l’intercanvi d’experiències en l’atenció a les persones grans, contemplada des de les diferents vessants de l’abordatge interdisciplinari i amb un model d’atenció integratiu, posant com a eix a la persona. Aquest any s’han debatut temes com la diversitat sexual i de gènere als centres residencials; la petjada de la Covid en la gent gran; la presa de decisions compartida en tots els àmbits de la vida, i la nutrició. Les jornades inclouen tallers pràctics vinculats a algunes de les taules de coneixement, en aquesta edició han estat sobre l’ús de la via subcutània i la disfàgia.
L’Eulàlia Cucurella, Presidenta del comitè organitzador, ha obert l’acte de la ma d’Aina Plaza, Directora general de Planificació en Salut de la Generalitat de Catalunya, i de Montserrat Vilella, Directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat de Catalunya, destacant: “Aquestes jornades són les úniques que reuneixen a tots els professionals vinculats en el món residencial, de forma multidisciplinària, tan de l’àmbit social com de l’àmbit de salut. És un punt de trobada anual on poden compartir coneixements, noves maneres de fer i les dificultats del dia a dia”. El Dr. Joan Solà, director del Servei de Geriatria de la Fundació Sanitària Mollet ha afegit que “Aquesta edició més que mai pren una especial importància atès el moment de transformació i integració social i de salut que estem vivint després d’aquests dos anys”.
Eulàlia Cucurella i Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, han tancat les jornades amb l’entrega dels premis als tres millors pòsters de l’any. El primer premi ha estat per Penny Subirats Loos de l’Onada la Ràpida Serveis a les persones amb un pòster titulat “Gestió dels conflictes derivats de la crisi de la COVID en Residències, familiars i l’equip”.
Les jornades, que estan adreçades a tots els professionals del sector de les residències i centres de dia, han estat organitzades per 9 col·legis professionals implicats en l’atenció d’aquest sector de la població: el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC), Col·legi d’Educadores i Educadors socials de Catalunya (CEESC), Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC) i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC).
Aquest any degut a la situació epidemiològica s’han hagut de realitzat online però s’espera que l’any vinent podrà tornar a realitzar-se en format presencial.