Vés al contingut

Dia Mundial de la Seguretat de Pacient: "Incloguem els pacients en la seva seguretat"

Dia Mundial de la Seguretat de Pacient: "Incloguem els pacients en la seva seguretat"
5 claus de la seguretat de pacient

Aquest diumenge 17 de setembre hem celebrat el Dia Mundial de la Seguretat de Pacient on el lema d'aquest any va dirigit a empoderar les persones ateses en la seva seguretat.

El Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients es celebra cada 17 de setembre i aquest any, sota el lema “Incloguem els pacients en la seva seguretat”, es vol reconèixer el paper crucial de les persones ateses, les seves famílies, acompanyants i els cuidadors en la seguretat de l'assistència sanitària.

Per a aquest motiu, volem recordar les 5 claus per millorar la vostra seguretat que podeu trobar a seguretatdelspacients.gencat.cat

  • Expliqueu-vos: Expliquem amb detall tota la informació clínica del vostre cas (què us passa, des de quan, hàbits de salut, medicació que preneu...)
  • Pregunteu: No dubteu de preguntar tot el que no sapigueu o no conegueu de la vostra malaltia i parleu amb el metge fins a assegurar-vos d'entendre-ho perfectament.
  • Informeu-vos: Escolteu amb atenció tota la informació que us ofereixen el metge o metgessa i el personal sanitari. La vostra participació activa és molt valuosa en la presa de decisions.
  • Assegureu-vos: És important comprovar que preneu el tractament prescrit de la manera correcta. Si no enteneu una prescripció o teniu qualsevol altre dubte, pregunteu fins a tenir-ho ben clar.
  • Busqueu suport: Un familiar o persona de confiança us pot ajudar a tenir una assistència més segura i entenedora.

Més informació en el següent enllaç

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: