Vés al contingut

Premi plata en els International Hospital Federation Awards 2022 pel projecte "Entitat Saludable"

Premi plata en els International Hospital Federation Awards 2022 pel projecte "Entitat Saludable"
Entitat saludable

La Fundació Sanitària Mollet guanya el premi plata dels International Hospital Federation Awards 2022 en la categoria American Hospital Association Excellence Award for Healthcare Workers’ Wellbeing pel seu projecte “Entitat Saludable”.

La Fundació Sanitària Mollet guanya el premi plata dels International Hospital Federation Awards 2022 en la categoria American Hospital Association Excellence Award for Healthcare Workers’ Wellbeing pel seu projecte “Entitat Saludable”, que es basa en la implantació d’un sistema de gestió d’entitat saludable que contribueix a millorar la salut, el benestar i la seguretat dels professionals i de la comunitat. L’FSM ha estat l’únic centre d’Espanya premiat al congrés.

El projecte consisteix en 4 pilars clau per la salut dels professionals i la comunitat basats en els “Standards for Health Promoting Hospitals and Health Services 2020”: seguretat de les persones, benestar de l’organització, estils de vida saludables i compromís amb la comunitat. Per dur a terme aquesta implantació, 20 professionals de la institució van crear grups especialitzats de treball en els àmbits d’activitat física, benestar emocional, menjar saludable i deshabituació tabàquica i dissenyen plans d’acció específics.

Algunes de les accions desenvolupades són el Programa de Deshabituació Tabàquica per a professionals, que va merèixer la certificació Gold Forum Member de la Global Network for Tobacco Free Healthcare; el programa de prevenció de riscos laborals, que ha permès una disminució de l’índex d’incidència d’accidentalitat dels professionals un 81% en 4 anys; projectes comunitaris per a persones vulnerables tals com els pisos de cohabitatge o la teràpia assistida amb animals; el projecte Green Hospital, premiat en els IHF Awards del 2021 i que busca crear un entorn saludable per a les persones, i accions de promoció de la salut com el programa de ràdio o TV Fem Salut i el canal de Youtube Recupera’t Online, entre d’altres.

El projecte Entitat Saludable és ampli i en continu creixement. Actualment implica a més de 20 professionals de diferents àmbits i disciplines que aporten el seu coneixement per fer possible cada un dels programes i accions específiques ”, explica Miguel Ángel Martínez, Director de Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals. Està certificat per AENOR segons la norma SIGOS (Sistema de Gestión de Organización Saludable). A més a més, l’FSM està certificada amb la ISO 45001 de Seguretat i Salut en el treball; les ISO 14001 i 50001 de gestió ambiental i energètica, i la RS10 de Responsabilitat Social.

En el marc del mateix congrés, s’han presentat també diferents projectes claus de l’entitat, que han estat finalistes a millors comunicacions en format pòster: els nous armaris automatitzats, que ha suposat un canvi en la gestió del medicament; el projecte audiovisual Recupera’t Online que compta ja amb més de 2.500 subscriptors, i el projecte Green Hospital que en els últims 10 anys ha permès reduir la petjada de carboni un 71%.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: