Vés al contingut

Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum

Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum
    Imatge de Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum Imatge de Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum Imatge de Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum Imatge de Dimarts 31 de maig, Dia Mundial sense tabac i XXII Setmana sense fum

Es celebra una jornada de sensibilització i suport per deixar de fumar

Es reprèn el programa de Deshabituació Tabàquica per a persones ateses i professionals del centre.

En motiu del Dia Mundial Sense Tabac i sota el lema “Viu sense fumar i comença a sumar” la Comitè Promotor Hospital Sense Fum de l’FSM ha col·locat un taulell informatiu a l’Hospital de Mollet i un a l’Hospital Sociosanitari de Mollet per tal de donar informació a ciutadania i professionals sobre el tabac i els seus efectes sobre la salut. Al llarg d’aquest dia, el grup d’expertes sobre el tabac ha pogut oferir consells i pautes per deixar de fumar a més de 40 persones que s’han mostrat interessades.

El tabac és una substància altament addictiva i actualment la primera causa de mort provinent d’un font evitable. Així mateix, és un dels principals factors de risc de múltiples malalties i problemes cardiovascular, sanguinis i respiratoris, entre d’altres. Actualment a Catalunya fuma un 16,1% de les dones i un 22,3% dels homes en edat adulta.

El Comitè Promotor Hospital Sense Fum de la Fundació Sanitària Mollet va néixer l’any 2005 i des de llavors treballa per sensibilitzar i acompanyar a les persones per deixar de fumar i ajudar a crear un entorn lliure de fum. El seu programa d’actuació va permetre a la Fundació Sanitària Mollet adquirir el nivell or de la “Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum” el passat 2019 i, entre d’altres accions, la certificació “Entitat Saludable” per AENOR.

Ambdós centres hospitalaris són entorns lliures de fum i disposen d’un grup de recolzament que detecta persones fumadores en el Servei d’Urgències, a l’Àrea d’Hospitalització i al Servei de Salut Mental a qui s’anima a iniciar el programa de deshabituació tabàquica durant la seva estada al centre. Quan se’ls dona l’alta es deriven a Atenció Primària per tal de donar continuïtat al programa.

Malgrat que durant la Covid-19 el programa es va reduir, aquest 2022 s’ha reactivat esperant disposar dels mateixos resultats que el 2019: dels 148 pacients que van rebre intervenció, un 12% va deixar de fumar.

Finalment, el centre disposa d’un programa intern de Deshabituació Tabàquica a través del Servei de Vigilància per la Salut que detecta els professionals fumadors durant les avaluacions de salut i els anima a iniciar el programa de deshabituació.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: