Vés al contingut

El Conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat avui l'ampliació d'Urgències

El Conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat avui l'ampliació d'Urgències
Inauguració Urgències

L’espai ha guanyat 500m2, un 50% més que ara,  i ha augmentat un 30% els punts d’atenció

El Conseller de Salut, Manel Basells, conjuntament amb Mireia Dionisio, alcaldessa de Mollet del Vallès, han visitat avui les noves instal·lacions del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Mollet, iniciades el passat mes de març que avui ja estan operatives i en funcionament. Els han acompanyat el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joan Borràs; el gerent de l'Àmbit Metropolità Nord, Arturo Mínguez; i la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral. 

L’ampliació ha significat un augment de l’espai actual en un 50% i dels punts d’atenció en un 30%. Aquest projecte dona resposta a l’augment de la població de referència i l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent, a la vegada que es reordenen els circuits assistencials aportant més intimitat i seguretat pels pacient.

L’obra s’ha realitzat segons la planificació prevista inicialment que ha permès equipar els nous espais i instal·lar un equip de diagnòstic per la imatge dins de la pròpia unitat sense interrompre en cap moment el servei. Per minimitzar l’afectació d’Urgències, l’obra s’ha realitzat en tres fases: nou accés d’ambulàncies, ampliació i reforma interior; i s’ha pogut finalitzar en el calendari previst.

L’ampliació dota al Servei d’Urgències de quasi 500m2 més, passant de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències, a la vegada que aporta més intimitat i seguretat pels pacients i facilita les tasques dels professionals.

S’han incorporat 11 punts més que els actuals destinats a punts d’atenció de Nivell I, cirurgia i traumatologia i pediatria i un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos.

Això ha permès reordenar processos i establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics o de traumatologia i cirurgia. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 3 boxs de Nivell I, boxs per a pediatria, 5 boxes per a traumatologia i cirurgia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics i/o fràgils, 1 box per a pacients agitats i 2 boxs de crítics. Així mateix s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’ha incorporat 1 espai amb control de pressió.

L'obra ha estat dissenyada per Mario Corea, el mateix arquitecte que va dissenyar l'hospital amb una mirada a la sostenibilitat medioambiental i present a la inauguració, i adjudicada a la UTE Geinstal – Bosch Pascual.

El Conseller ha aprofitar la visita per reunir-se amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Central.

Resum visita noves Urgències

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: