Vés al contingut

El grup d’Experts en Higiene de Mans de la FSM organitza accions pel Dia Mundial de la Higiene de Mans

El grup d’Experts en Higiene de Mans de la FSM organitza accions pel Dia Mundial de la Higiene de Mans
Higiene de mans

Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, avui dilluns 6 de maig, el grup d’experts en Higiene de Mans de l’FSM ha fet un seguit d’activitats a l’Hospital de Mollet i a l’Hospital Sociosanitari. Els objectius d’aquesta jornada han estat reforçar els mètodes d’aprenentatge per a millorar la higiene, fomentar l’accés a recursos formatius innovadors, conscienciar sobre la importància de conèixer i aprendre a mantenir una higiene correcta i impulsar mecanismes de mesura i avaluació de la formació.

La Higiene de Mans continua sent l’acció més efectiva per a la prevenció d’infeccions. Amb les accions realitzades avui s’insta a la implicació directa tant dels professionals sanitaris com dels pacients, al compromís decidit dels líders i gestors sanitaris, i al suport dels responsables de les polítiques sanitàries per fer que la higiene de mans se situï com a mesura preventiva prioritària als centres sanitaris.

Durant el dia d’avui s’han realitzat diferents accions. Per una banda, s’han difós missatges i pòsters pels diferents serveis dels hospitals i s’han afegit adhesius als punts on hi ha dispensadors de sobretaula per poder identificar la seva localització. D’altra banda, de caràcter més pràctic, s’ha convidat a tots els professionals a fer una pràctica d’higiene de mans i avaluació amb llum ultraviolada i, posteriorment, s’han realitzat cultius de les mans després del contacte amb les persones i després de fer una higiene amb solució hidroalcohòlica per poder veure la diferència.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: