Vés al contingut

En marxa un nou model de laboratori a l'Hospital de Mollet que revoluciona espais, tecnologia i procés

En marxa un nou model de laboratori a l'Hospital de Mollet que revoluciona espais, tecnologia i procés
Laboratori
  • El nou laboratori de l'Hospital Universitari Mollet amplia els espais i renova els equipaments per a un servei més automatitzat, eficient i segur.
  • El projecte d’innovació consolida l’aliança estratègica amb Siemens Healthineers a l’Àrea de Diagnòstic.

Finalitza el projecte d'innovació integral de l'àrea de Laboratori amb l'ampliació de 80m2 i la introducció de nous equipaments que suposen un salt qualitatiu en el procés diagnòstic.

Els nous analitzadors d´immunoassaig i bioquímica permeten automatitzar i estandarditzar la gestió de mostres millorant l’eficiència del procés, la seguretat de pacient i la rapidesa en el lliurament de resultats, un primer pas per a la implementació de noves eines com la intel·ligència artificial.

Els nous equips disposen d'un sistema de transport deu vegades més ràpid que els equips de laboratori convencionals i automatitzen la classificació dels tubs segons les proves que requereix cada mostra, així com la seva priorització en funció de la urgència. Així mateix, es redueix la producció de residus gràcies a l'avançada tecnologia microvolum.

Nous Serveis a l'àrea de laboratori

Aquesta transformació respon, entre d'altres, a l'augment de l'activitat del laboratori en els darrers cinc anys i a la introducció de noves proves i estudis que es fan des de l'àrea de laboratori, afavorint diagnòstics més precoços i coordinats entre el servei i els metges especialistes.

Concretament, s'han internalitzat les proves principals de l'àrea biologia molecular i l'Àrea d'Anatomia Patològica. Biologia molecular inclou PCRs de més de 30 tipus de virus i bactèries diferents i que representen més de 50.000 proves a l'any, fet que permet reduir el temps de resposta passant de dies a 1 o 2 hores. Per part seva, l'Àrea d'Anatomia Patològica millora tot el circuit de gestió de la mostra i realitza més de 4.100 diagnòstics anuals.

Un partenariat estratègic

El projecte consolida l'aliança tecnològica estratègica de Siemens Healthineers amb la Fundació Sanitària Mollet per a la millora contínua de l'eficiència i precisió a les àrees de diagnòstic per imatge i laboratori clínic.

 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: