Vés al contingut

La Fundació Sanitària Mollet es bolca en la Setmana Sense Fum per conscienciar dels perills de l'hàbit tabàquic

La Fundació Sanitària Mollet es bolca en la Setmana Sense Fum per conscienciar dels perills de l'hàbit tabàquic
Dia Mundial Sense Fum 2024

Del 25 al 31 de maig se celebra la Setmana Sense Fum, tancant-se el Dia Mundial Sense Tabac, avui, 31 de maig.

Des de la Comissió Sense Tabac de la Fundació Sanitària Mollet s'han desenvolupar diverses acccions amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar dels perills per a la salut de l'hàbit tabàquic, així com per prevenir el seu inici en les edats més tempranes.

  • Durant les setmanes prèvies es van enganxar els cartells oficials de la campanya tant en les àrees públiques dels 6 centres que conformen la Fundació Sanitària Mollet, com en les zones reservades al personal propi.
  • També es va fer un concurs dibuix infantil per als fills i filles dels professionals de l'FSM i per a l'alumnat de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès. Tots els dibuixos rebuts s'han exposat avui en la planta baixa de l'Hospital de Mollet.
  • El 31 de maig s'han instal·lat dues taules informatives, tant a l'Hospital Universitari de Mollet com a l'Hospital Sociosanitari de Mollet, per sensibilitzar a la població general i oferir informació i consells per deixar de fumar.
  • El 30 de maig, Roser Alsina i Susana i Sònia Sallent, referents del Comitè Sense Tabac de l'FSM, van realitzar una xerrada a alumnes de 5è de Primària de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès sobre els perills de començar a fumar.
  • Hem col·laborat en la iniciativa "Quan la motivació supera els obstacles. Històries d'èxit de deixar de fumar en persones amb trastorns mentals", impulsada per la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum, que recull històries reals de pacients de centres de salut mental que han deixat de fumar amb èxit.
    I ens hem adherit al manifest "La necessitat d'abordar el tabac en l'àmbit de la salut mental", impulsat per la mateixa xarxa que vol donar suport a la normalització de la intervenció sobre el consum de tabac en usuaris dels serveis de salut mental.
  • Hem treballat conjuntament amb els mitjans de comunicació per amplificar el nostre missatge. Hem parlat de tabaquisme i com deixar de fumar al programa Fem Salut de Ràdio Mollet. El diari Som Mollet ens ha inclòs en el seu tema de portada i Vallès Visió ha fet una peça sobre la nostra activitat en l'informatiu d'aquest vespre.
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: