Vés al contingut

Cultura verda

Un Green Hospital de referència internacional.
Un 71% menys d’emissions de CO2 en 10 anys.

La cultura verda forma part del nostre codi genètic. Aquesta ha estat desenvolupada des de la pròpia concepció del projecte arquitectònic, amb respecte per les característiques mediambientals i orogràfiques de l’entorn del Parc Natural de Gallecs, espai agrícola destacat de l’àrea geogràfica del Vallès, i cercant sempre sistemes i mètodes d’aprofitament de l’aigua, i l’aposta per les energies renovables i l’eficiència energètica.

El nostre objectiu és aconseguir que properament la nostra petjada de carboni sigui del 0%.

Els centres hospitalaris són alguns dels centres públics amb major impacte energètic en el medi ambient. Per això, la cultura verda ha de formar part de l’estratègia i impregnar l’estructura i els processos dels nostres centres. Treballem en la gestió dels residus, l’ús adequat dels recursos, la mobilitat, la gestió clínica i l’optimització dels processos per tal de reduir l’impacte ambiental de la nostra activitat. Perquè, tal i com som part del problema, també hem de ser part de la solució.

Green centers

Per això, el nostre Hospital Universitari Mollet ha guanyat el premi Plata en la categoria de Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals dels International Awards 2021.

Green Projects

Icon Patis

Patis de llum i arquitectura sostenible

40% menys de consum per il·luminació gràcies a l’arquitectura innovadora i la llum natural que es filtra pels patis de llum.

Imatge Patis de llum
Imatge de sostres radiants
Icon Sostres radiants

Sostres radiants i cobertes sostenibles

Aïllament tèrmic i control acústic gràcies a les cobertes de grava i vegetació i al sistema de climatització dels sostres radiants.

Icon recollida d'aigua pluvial

Recollida i aprofitament d’aigua pluvial

Es recull l’aigua de la pluja pel reg dels patis interiors. En 10 anys, s’ha reduït el consum d’aigua de 32.000m3 a 26.000 m3 anuals.

Imatge de Recollida i aprofitament d’aigua pluvial
Imatge de Energia geotèrmica
Icono Energia geotèrmica

Energia geotèrmica

148 pous de 146m de profunditat que redueixen el consum energètic de climatització un 30%. Un dels projectes més grans d’Europa.

Imatge icon 100% d’energia elèctrica renovable

100% d’energia elèctrica renovable

Des del 2017, el 100% de l’energia elèctrica de la Fundació Sanitària Mollet prové de fonts d’energia renovable certificada.

Imatge de 100% d’energia elèctrica renovable
Imatge de Reciclatge i gestió de residus
icon de Reciclatge i gestió de residus

Reciclatge i gestió de residus

En 10 anys, s’ha seguit apostant pel reciclatge i la gestió dels residus, passant de 9 a 25 tipus de residus que es segreguen i es gestionen.

Imatge de Instal·lació de plaques fotovoltaiques

Instal·lació de plaques fotovoltaiques

1.368 plaques solars que proporcionen el 12,5% de l’energia global de l’hospital i emissions de CO2 equivalents a 240 arbres.

Imatge de Instal·lació de plaques fotovoltaiques

Quin és el nostre objectiu?

Aconseguir una petjada neutra de carboni el 2030

Els nostres espais, entorn i processos contribueixen en la millora de la salut. Destaca per la seva arquitectura l’Hospital Universitari Mollet, paradigma d’aquest abordatge integral i del nostre compromís amb l’acció climàtica.

Vols saber més sobre el projecte Green Hospital?

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: