El Distintiu Compromís Antiestigma té com a objectiu lluitar contra l’estigma i la discriminació que les persones que conviuen amb un problema de salut mental i ja s’ha posat en marxa al Centre de Salut Mental i al Servei de Rehabilitació Comunitària.
La Fundació Sanitària Mollet ha signat un conveni de col·laboració amb Obertament, associació catalana per a la lluita contra l'estigma en salut mental, per realitzar les accions i gestions necessàries per assolir els requisits continguts en el Distintiu Antiestigma en salut mental per al Centre de Salut Mental i el Servei de Rehabilitació Comunitària. El procediment acreditatiu ja s’ha posat en marxa i costa de tres fases: el nivell bàsic que avalua la intenció de la conducta, s’implementa la campanya comunicativa i es realitza la formació als professionals; un nivell avançat, on es realitza un pla d’accions de millora, la diagnosi del centre i enquestes als usuaris; i un nivell superior on es realitzen formacions complementàries, i s’implementen accions de lluita contra l’estigma.
La campanya ja s’ha posat en marxa a través de cartells adreçats als diferents públics de la institució: professionals de la salut, usuaris dels serveis en fase d'acreditació i també els seus acompanyants, i que reforçaran els missatges antiestigma i de no discriminació per motius de salut mental. El Distintiu Compromís Antiestigma és el primer segell de qualificació que reconeix i posa en valor els esforços dels serveis de salut i els seus professionals en la lluita contra l’estigma en salut mental.
A la signatura del conveni hi han assistit Mar Bodas, infermera gestora del Servei de Salut Mental i Addiccions de la Fundació Sanitària Mollet; el Dr. Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet; Maria Lomascolo, responsable de Projectes de l’Àmbit Sanitari d’Obertament; i Miquel Juncosa, director de l’aliança contra l’estigma i la discriminació de les persones amb problemes de salut mental, Obertament.