Vés al contingut

Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC)

Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC)

El Servei de Rehabilitació Comunitària forma part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la Fundació Salut Mollet i es un model d’atenció transversal, territorial, participatiu, integral i comunitari orientat a la promoció de la salut, a la reducció de riscos, a la prevenció terciària, i a la cultura de l’autodeterminació de les persones amb problemes de salut mental.

La rehabilitació està orientada al tractament dels factors psicosocials dels trastorns mentals i a l’activació dels recursos personals, familiars i de la xarxa social. La finalitat és millorar la capacitat funcional i la inclusió social, per tal d’aconseguir el nivell més elevat de recuperació i de qualitat de vida possible de les persones. La recuperació es basa també en aconseguir un sistema de suport comunitari que afavoreixi la integració social, que va més enllà de l'àmbit purament clínic o psiquiàtric.

El SRC va dirigit a persones majors de 18 anys derivats des d’algun dels Serveis de la xarxa de salut mental que necessitin suport i acompanyament psicosocial. Són persones amb cert grau autonomia i estabilitat en la seva malaltia que no presenten situacions de descompensació aguda. 

 Serveis: 

 • Atenció individual: 
  • Valoració inicial: es realitzen visites de valoració de diferents aspectes de la persona atesa tals com les condicions de vida, psicològiques, cognitives, de salut, d’ocupació i lleure, entorn familiar i relacional i detecció de riscos i seguretat de la persona atesa i projecte vital i expectatives.
  • Visites de seguiment i avaluació individuals
 • Atenció grupal: programes d’activitats adaptats a les necessitats de cada persona que ajudin a acomplir els objectius.
  • Programes funcionals d’activitats rehabilitadores
  • Programa d’intervenció comunitària
  • Programa de joves
  • Programa d'Intervenció familiar

Servei de Rehabilitació Comunitària

Dr.
Raúl Otín
Director del Servei de Salut Mental i Addiccions
Mar Bodas
Infermera gestora del Servei de Salut Mental i Addiccions
Dra.
Sònia Rivero
Cap Clínic del Servei de Salut Mental i Addiccions
Francisco Javier Regordosa
Responsable Administratiu del Servei de Salut Mental i Addiccions
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: