Vés al contingut

"La dimensió humana", nou llibre del Dr. Jaume Duran

"La dimensió humana", nou llibre del Dr. Jaume Duran
Dimensió humana

"La dimensió humana: neurones i salms" és el nou llibre del Dr. Jaume Duran, presentat ahir a la llibreria Claret

Altament recomanada la lectura del nou llibre del Dr. Jaume Duran Navarro que va presentar ahir a la Llibreria Claret acompanyat del filòsof i teòleg Francesc Torralba Rosselló i la Montse Esquerda, directora general de l'Institut Borja de Bioètica-URL.

Sota el títol "La Dimensió Humana: Neurones i salms", el llibre explora la visió de l'essència de l'ésser humà en les seves quatre dimensions que es desprèn de l’endinsar-se en els escrits bíblics de l’Antic testament, i en la mirada atenta a les troballes més recents de la neurociència.

"Una proposta audaç que aconsegueix fer el pont entre dues mirades molt diferents i arribar a conclusions molt semblants", va explicar Francesc Torralba Rosselló durant la presentació. "El llibre ens mostra les quatre dimensions. El pensament de dia, el racional, el que ens permet sobreviure, i el pensament de nit, el cervell de luxe trascendent que ens permet l'estètica, l'ètica i l'espiritualitat", va destacar Montse Esquerda del Institut Borja de Bioètica-URL.

Sinopsi del llibre: “Conèixer l’essència de la persona humana és un anhel constant de la humanitat. Els diferents marcs filosòfics han cercat els seus orígens i la seva relació amb l’univers i les deïtats, establint perspectives que no sempre han fet possible entendre l’ésser humà en la seva globalitat. La tradició hebrea a la Sagrada Escriptura ha estat capaç de dimensionar la persona en àmbits diversos que expliquen la seva fisicitat, els seus sentiments, el pensament i la petja de l’esperit. Aquesta dimensió plural que ens relaten els textos de l’Antic Testament i que assaborim en els Salms sembla talment dibuixada de la mà de l’evolució del mateix cervell humà, capaç de desplegar xarxes neuronals que les fan possibles, i albirant una concepció humana de quatre dimensions”.

La dimensió humana del Dr. Jaume Duran

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: