Vés al contingut

La teràpia assistida amb animals s’estén a tots els centres de la Fundació Sanitària Mollet

La teràpia assistida amb animals s’estén a tots els centres de la Fundació Sanitària Mollet
TAA

A l’Hospital de Mollet i al Sociosanitari ja es pot gaudir de la Teràpia Assistida amb Animals (TAA) com a la resta de centres de la Fundació Sanitària Mollet.

La TAA és un projecte de l’Obra Social El Roure amb la col·laboració de l’entitat Curecan que permet als usuaris i usuàries treballar diferents aspectes cognitius i físics mitjançant diferents activitats amb animals.

Des de l’any 2017 la teràpia amb animals només s’havia realitzat a les Residències Pedra Serrada i Santa Rosa per a persones amb edat avançada, a la Residència La Vinyota per a persones amb discapacitat intel·lectual i al Servei de Salut Mental de l’Hospital. Actualment, la teràpia s’estén a tots els centres de l'FSM incloent la unitat d’Hospitalització i l’Hospital de Dia de l’Hospital de Mollet i el Sociosanitari.

Aquesta iniciativa ajuda als pacients de diverses maneres i s’adapta a les seves necessitats per treballar aspectes claus com la comunicació, el desenvolupament motor, l’estimulació cognitiva i el benestar emocional. En el cas de les persones grans, es cerca treballar la memòria i el moviment físic. També, es passeja als gossos per afavorir a la tranquil·litat de les persones ateses i es fan diferents activitats i circuits d’agilitat per treballar aspectes com l’activitat física, la confiança, el vincle afectiu amb els animals i l’autoestima.

Mar Alcalà, responsable de Curecan, assegura que “quan sortim a caminar amb les gosses es creen converses i s’apliquen molts coneixements treballats en altres moments”. Els usuaris asseguren que aquestes dinàmiques amb els animals els produeixen pau, tranquil·litat i els ajuda amb la seva autoestima.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: