Vés al contingut

Qui som

La Residència i CAE La Vinyota, situada a Mollet del Vallès, és un centre públic, que dona atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) gestionat per la Fundació Sanitària Mollet (FSM).

Des de 2012 oferim serveis d’atenció a persones que requereixen suport generalitzat amb o sense problemes de Salut o Salut mental afegit i suport extens a persones amb trastorns de conducta en un entorn agradable, ajustat i adaptat a les seves necessitats.

Imatge de Qui Som

Un model centrat en les persones

Les persones que atenem i les seves famílies i/o persones de referència son la nostra raó de ser i ocupen l’eix de la nostra atenció. Oferim una atenció humanista, amb un enfoc holístic (cos, ment, esperit i entorn social). Els principis del model centrat en la persona son els que ens guien.

En línia amb els valors de l’FSM, la nostra tasca s’articula en base a 8 principis bàsics:

  • Dignitat
  • Intimitat
  • Participació activa
  • Atenció integral
  • Atenció integrada
  • Singularitat
  • Promoció de l’autonomia i la independència
  • Continuïtat assistencial
Icona de Pla Individual d'Atenció

Pla d'Atenció Individualitzada

Objectius i accions que donin resposta a les seves necessitats, preferències, desitjos i somnis de forma individualitzada, mantenint sempre el dret a escollir i mirant de desenvolupar al màxim les seves capacitats.

Imatge de Pla individual d’Atenció
Normativa interna La Vinyota
Icona d'Un projecte vital de futur

Un projecte vital de futur

Treballem perquè les persones que atenem i les seves families puguin construir un projecte vital de futur a partir de les seves decisions, potenciant l’autoestima i l’autodeterminació en el seu propi entorn.

Icona d'Integració en la comunitat

Integració en la comunitat

Treballem per donar visibilitat a les persones que atenem per normalitzar al màxim la seva vida com a persones adultes i ciutadans de ple dret que son.

Imatge d'Integració amb la comunitat

Les nostres instal·lacions

L’entorn juga un paper clau en el benestar de les persones. Inaugurada el 2012, la Residència i CAE La Vinyota és un equipament de nova construcció, distribuït en 4 plantes. A la planta baixa trobem la recepció, el Centre de Dia, les sales d’activitats i la sala d’estimulació multisensorial. Totes les sales d’activitats tenen accés a les terrasses i al pati posterior. A les plantes 1 i 2 trobem les habitacions, banys, sales d’estar-menjadors amb sortida a una terrassa, i altres espais comuns de la residència. Actualment,comptem amb 30 places de residència i 23 places de centre d'atenció especialitzada. A la planta -1 tenim la resta de serveis generals (aparcament, cuina, bugaderia, manteniment, vestuaris, etc.).

Un dels nostres objectius és la cerca d’espais generadors de benestar, i per aquesta raó mirem d’anar-los modificant per tal que tant les persones ateses com els professionals se sentin acollits.

    Imatge de La Vinyota Imatge de La Vinyota Imatge de La Vinyota Imatge de La Vinyota Imatge de La vinyota

Sobre la Fundació Sanitària Mollet

Som la institució de capçalera en temes de salut per als habitants dels 11 municipis del Baix Vallès (8 del Vallès Oriental i 3 del Vallès Occidental). Treballem per millorar la vida de la nostra gent, comprometent-nos, no només amb la seva salut, sinó també amb el seu territori, la comunitat i l’entorn.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: