Vés al contingut

L’Hospital Universitari Mollet instal·la un sistema per capturar els gasos anestèsics i reduir la petjada de carboni

L’Hospital Universitari Mollet instal·la un sistema per capturar els gasos anestèsics i reduir la petjada de carboni
Gasos anestèsics
  • L’Hospital de Mollet és el 1r centre de Catalunya en instal·lar aquest sistema innovador
  • El sistema evita que els gasos anestèsics s’emetin a l’atmosfera eliminant qualsevol tipus de residu i reduint la petjada de carboni.

Els gasos anestèsics que s’utilitzen durant les cirurgies tenen un gran impacte ambiental ja que són responsables de l'emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Per aquest motiu, l'Hospital Universitari Mollet de l’FSM ha implantat el sistema CONTRAfluranTM que consisteix en un filtre que es connecta als carros d'anestèsia de quiròfan i captura el 99% dels gasos anestèsics que d'altre manera s'emetrien a l'atmosfera. Aquest sistema, permet recuperar i reciclar posteriorment el gas anestèsic i els filtres de manera que no es genera cap tipus de residu i que permet reduir la petjada de carboni del centre.

L'Hospital Universitari Mollet és el primer hospital de Catalunya que ha implantat aquest sistema innovador i és una de les accions clau per la eliminació total de les emissions directes que l'entitat s'ha proposat assolir dintre de la ruta cap al Net Zero per la descarbonització total de l'activitat.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: