Vés al contingut

La nova sala multisensorial de la Residència Pedra Serrada de Parets ja està en marxa

La nova sala multisensorial de la Residència Pedra Serrada de Parets ja està en marxa
Sala Multisensorial Pedra Serrada

Un projecte del Programa Connecta’t de l’Obra Social El Roure de l’FSM amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

Les 60 persones residents del centre ja s’estan beneficiant de sessions d’estimulació sensorial que permeten treballar la memòria, els sentits, l’autoestima, la capacitat motriu i cognitiva i l’estat anímic, entre d’altres.

La Residència Pedra Serrada de Parets del Vallès ha posat en marxa la nova sala multisensorial per a l’atenció de les persones grans del centre i concretament per a aquelles persones que presenten dificultats progressives en els àmbits sensorials, motrius, cognitius i socials.

La sala multisensorial és un espai interactiu dissenyat per desenvolupar activitats que estimulin a les persones amb malalties neurodegeneratives o amb deteriorament cognitiu a través dels sentits utilitzant eines específiques com panells musicals, tubs de bombolles o fibra òptica. La sala permet afavorir la relaxació o l’activació, treballar les capacitats en els cinc sentits i sempre es planifiquen tenint en compte les necessitats de cada persona.

A més a més de treballar l'estimulació sensorial, les persones grans tenen l'oportunitat de fer exercicis orientats a l'expressió o l’ús del llenguatge, la memòria, la concentració, el raonament, l'enfortiment de la musculatura o el control del moviment, entre d'altres”, explica Carmen Gómez, psicòloga de la Residència Pedra Serrada. “Alguns altres beneficis que hem detectat són la disminució de l’estrès i la millora de l’estat anímic, la concentració, l’autoestima o el benestar, entre d’altres”, afegeix.

Les quasi 60 persones residents a Pedra Serrada ja estan començant a utilitzar la sala multisensorial setmanalment. Es preveu que en breu es comenci a treballar també amb les 30 persones que assisteixen al centre de dia.

El nou equipament és un dels projectes del programa Connecta’t que va llançar recentment l’Obra Social El Roure de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank amb una aportació econòmica de 18.000€. El programa Connectat consta de sis projectes que desenvolupen teràpies de desenvolupament cognitiu, emocional o físic a través de mitjans tecnològics i canals online per a persones grans amb trastorn cognitiu o de conducta i persones amb discapacitat intel·lectual.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: