Vés al contingut

La Residència Pedra Serrada rep la certificació com a centre sense contencions

La Residència Pedra Serrada rep la certificació com a centre sense contencions
Libera-Care
  • El centre ha estat mereixedor de la certificació oficial de la última fase de la Norma Libera Care de la Fundación Cuidados Dignos coincidint amb l’11è aniversari del centre.
  • La residència, com a centre integrant de l’Àrea de Dependència, també compta amb la certificació ISO 9001 de Qualitat, norma que actualitza cada any.

La Residència Pedra Serrada ha superat l’auditoria que els ha permès certificar-se en l’última de les tres fases de la Norma Libera-Care de la Fundación Cuidados Dignos, com a centre que desenvolupa el Model de Cures Centrat en la Persona Sense Subjeccions físiques i/o farmacològiques. Aquesta certificació coincideix amb la celebració del 11è aniversari de la Residència Pedra Serrada, inaugurada el passat 30 de juliol de 2012.

La Norma Libera Care és un sistema que ens ajuda a guiar atenció a les persones grans amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i impulsar un nou paradigma de cures “individualitzades, motivadores i sense subjeccions”. Aquest model es mesura en base a més de 70 indicadors pràctics, un dels quals és el percentatge de subjeccions físiques o químiques que s’usa en el centre sense minvar la seguretat de les persones ateses.

El fet de ser un centre certificat amb la Norma Libera-Care suposa un reconeixement intern a l’esforç i treball realitzat pels professionals en la cura de les persones des del model d’atenció centrada en la persona. “Cuidem de les persones que viuen o assisteixen al centre preservant la seva dignitat i autonomia i atenent els seus drets. Això ens suposa ser innovadors en la nostra forma de treballar, coneixent millor la persona i què necessita en cada moment, ajudant-lo a ser el màxim d’autònom possible, implicant a la família, adaptant l’entorn a les seves necessitats i formant els professionals”, explica Núria Bruguera, directora de la Residència.

Aquest projecte es va iniciar el 2018 a les dues residències de persones grans de l’FSM, Santa Rosa, que properament iniciarà el procés d’avaluació, i Pedra Serrada, acompanyats de la Fundación Cuidados Dignos i en coherència amb els valors de l’organització i del Model d’Atenció Centrat en la Persona. El projecte ha inclòs formació, sensibilització i capacitació de tots els professionals així com la implementació d’un model de treball que ha modificat processos, estructures i que també ha implicat a les pròpies persones cuidades, professionals i famílies.

Ambdues residències ja disposaven des de 2015 de la ISO 9001 de Qualitat en l’Àmbit Residencial, que es revisa anualment i que certifica la qualitat en la gestió i satisfacció de les persones ateses del centre, i de la certificació EFQM a l’excel·lència en la gestió.

Sobre la Fundació Sanitària Mollet

La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants d’11 municipis situats entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

La Fundación Cuidados Dignos

La Fundación Cuidados Dignos neix el 2010 del desig d'un conjunt de Professionals de la Geriatria i la Gerontologia de promoure l'Ètica i la Dignitat en les Cures que diàriament reben les Persones, així com la Individualització i Personalització d'aquestes cures. Entre els seus fins institucionals hi ha la formació i la capacitació per a l'eliminació de subjeccions en la cura de les persones. És l'entitat creadora i impulsora de la Norma Libera-Care, desenvolupada per la Dra. Ana Urrutia, la seva presidenta, com un sistema de gestió del canvi per a organitzacions sanitàries, sociosanitàries i socials basat en l'ACP sense subjeccions i en el respecte als principis bioètics.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: