Vés al contingut

Sessió de Teràpia Assistida amb Animals a Pedra Serrada

Sessió de Teràpia Assistida amb Animals a Pedra Serrada
Curecan Pedra Serrada

Ens han vingut a visitar la Lila i la Ista de Curecan per la nostra sessió setmanal de Teràpia Assistida amb Animals que realitzem a través de l'Obra Social El Roure

Aquesta setmana hem tingut sessió de Teràpia Assistida amb animals amb Curecan Teràpia. Concretament ens han vingut a visitar la Lila i la Ista que ens han ajudat a treballar elements tan importants com la comunicació, l’estimulació cognitiva, el treball motor o el benestar emocional.

Els efectes i beneficis per a la gent gran són múltiples. Diferents estudis han demostrat els resultats altament significatius en la millora del benestar emocional, a través de l'autoestima, l'estat d'ànim i la motivació. "El contacte físic amb el gos, les carícies i les abraçades que ell rep, i l’enllaç emocional, que sessió rere sessió, es genera entre la gent gran i els gossos, ajuda a reduir els nivells d’estrès i la depressió", va explicar l'educadora social de la residència quan es va instaurar la nova teràpia.

La Residència Pedra Serrada és un dels centres que ja té implementada aquesta teràpia, juntament amb Santa Rosa, La Vinyota, Salut Mental i més recentment l'Hospital Sociosanitari. 

La Teràpia Assistida amb Animals es realitza a través de l'Obra Social El Roure i gràcies a la col·laboració de la Fundació Sant Vicenç. L’Obra Social El Roure és l’obra social de la Fundació Sanitària Mollet que dissenya projectes amb l’objectiu de millorar les condicions de vida digna de les persones vulnerables del nostre territori treballant per evitar l’estigma, la pobresa i l’exclusió social.

La Fundació Sant Vicenç es una fundació privada constituïda per empreses del Baix Vallés, amb seu social a Mollet del Vallés i que dedica les seus recursos fundacionals a: la millora de la salut; la protecció contra els riscos del treball sobre la salut, la prevenció dels accidents, les malalties professionals i les malalties del treball; l’impuls de l’adopció d’hàbits saludables per les persones i de conservació del medi ambient; impulsar projectes i subvencionar activitats que tinguin com a objectiu la millora de la salut, la integració de les persones amb risc d’exclusió social i de les persones vulnerables, i col·laborar amb les administracions públiques i entitats sense ànim de lucre en impulsar accions que donin resposta als objectius de la Fundació.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: