Vés al contingut

Presentem el projecte Green Hospital a la Jornada "Retos y oportunidades de la Agenda 2030 y los ODS en el sector salud"

Presentem el projecte Green Hospital a la Jornada "Retos y oportunidades de la Agenda 2030 y los ODS en el sector salud"
Jornada Agenda2030 i ODS

L'Hospital Clínic ha celebrat una jornada sobre l'#Agenda2030 i les #ODS en el sector de la salut on el Dr. Duran, director general de l'FSM, ha participat activament presentant el projecte Green Hospital que ha permès a l'Hospital Universitari Mollet eliminar les emissions directes de CO2 a l'atmosfera. 

Ahir 28 de setembre es va celebrar la Jornada Retos y oportunidades de la Agenda 2030 y los ODS en el sector salud", una iniciativa de l'Hospital Clínic que té per objectiu compartir el compromís amb la sostenibilitat, l'Agenda 2030 i els ODS entre les entitats i institucions del sector salut a Catalunya així com conèixer experiències inspiradores en aquest àmbit. 

La primera taula de la Jornada també ha comptat amb la presència del Dr. Josep Maria Campistol, director general de l'Hospital Clínic, que ha explicat el compromís del Clínic amb l'Agenda 2030; el Sr. Arnau Queralt, Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya, amb una xerrada sobre els reptes i oportunitats de l'Agenda 2030 pel sector de la salut a Catalunya, i amb la Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Públic de la Generalitat de Catalunya, que ha tancat la primera taula explicant la integració de la sostenibilitat i els ODS en el Pla de Salut respectivament. 

La segona taula, moderada per la Sra. Anna Jover, cap de l'Àrea de Responsabilitat Social Corporativa de l'Hospital Clínic, ha comptat amb el Dr. Josep Maria Anton, professor d'investigació a l'institut de Salut Global de Barcelona que ha parlat sobre la salut planetària i la correlació entre la salut de les persones amb la salut del planeta. L'ha seguit el Dr. Jaume Duran, director general de l'FSM, que ha presentat una experiència en primera persona: el projecte Green Hospital de l'Hospital Universitari Mollet, un referent a nivell internacional.

Dr. Jaume Duran: "El projecte Green Hospital es va iniciar ara fa 10 anys i gràcies a ell actualment sóm un Hospital Universitari NetZero en emissions directes"

L'acte es va tancar amb l'entrega dels Premis ODS, una iniciativa on els professionals del Clínic poden presentar projectes que contribueixin a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Un Hospital Universitari NetZero

El Hospital Universitari Mollet va néixer ara fa 10 anys amb la vocació de tenir cura del medi ambient i del seu entorn més proper. Gràcies a una arquitectura sostenible i a un treball constant en la millora dels processos, actualment l'Hospital Universitari Mollet ha aconseguit el NetZero en emissions directes i disposa d'una ruta i pla d'acció fins el 2050. 

Els centres hospitalaris són alguns dels centres públics amb major impacte energètic en el medi ambient. Per això, la cultura verda ha de formar part de l’estratègia i impregnar l’estructura i els processos dels nostres centres. Treballem en la gestió dels residus, l’ús adequat dels recursos, la mobilitat, la gestió clínica i l’optimització dels processos per tal de reduir l’impacte ambiental de la nostra activitat. Perquè, tal i com som part del problema, també hem de ser part de la solució.

El projecte s'ha centrat en tres grans pilars:

  • Reducció de l'impacte ambiental a través l'estructura
  • Reducció de l'impacte ambiental a través dels processos
  • Governança, cultura i educació

Gràcies a aquest projecte, actualment la Fundació Sanitària Mollet forma part de diferents projectes nacionals i internacionals que treballen pel desenvolupament d’accions contra el canvi climàtic i comparteixen bones pràctiques i disposa de diferents certificacions vinculades amb mediambient i entitat saludable que ens ajuden a seguir millorant dia a dia.

Vols conèixer més a fons el projecte?

 

Font Foto: Hospital Clínic de Barcelona 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: