Vés al contingut

El projecte Green Hospital guanya el Premi Eines 2023

El projecte Green Hospital guanya el Premi Eines 2023
premis eines

L’Hospital Universitari Mollet ha estat guardonat en la tercera edició dels premis Eines, que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. El guardo té una dotació econòmica de 2.500 euros i s’ha entregat aquest dimarts en un acte al Mercat Vell.

El projecte Green Hospital: un Hospital Universitari Net Zero de la FSM ha rebut el premi Eines d’àmbit vallesà. La iniciativa va ser engegada fa onze anys i ha permès assolir el Net Zero en emissions directes aquest 2023: les nostres emissions de CO2 han estat reduïdes un 85% i la resta es compensa a través del Programa voluntari de Compensació d’Emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Durant l’acte, el professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB, Héctor Sala, va presentar l’Anuari d’Emprenedoria, Economia i Innovació Social, que enguany dedica un capítol destacat als lligams entre l'economia circular i l'economia social i solidària, i David Sánchez, tècnic d'innovació del desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, va oferir una ponència sobre el mateix tema.

Pel que fa als representants institucionals, van intervenir l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio; la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mollet, Encarna Ortiz Jurado, el rector de la UAB, Javier Lafuente; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; Xavier Garcés, 1r vicepresident i conseller d’Impuls econòmic i de treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental i la diputada provincial de la Diputació de Barcelona, Eva Menor.

El centre especial de Treball Alborada i Bolet ben fet també han rebut el premi. Aquests guardons són atorgats per la UAB, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona, institucions que integren la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS).

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: