Vés al contingut

Unitats clíniques multidisciplinàries

Unitats clíniques multidisciplinàries

A l’Hospital Universitari Mollet disposem de diferents Unitats Funcionals Multidisciplinàries que permeten diagnosticar i tractar diferents patologies que requereixen una mirada transversal o multidisciplinària. 

Unitat de Diagnòstic Ràpid

La Unitat de Diagnòstic Ràpid s’encarrega del diagnòstic precoç de símptomes que podrien resultar en una malaltia greu tals com malalties oncològiques. Les persones ateses en aquesta unitat estan derivats des d’Atenció Primària o consultes externes.

Unitat d’Endocrinologia i Nutrició

La Unitat tracta el diagnòstic, seguiment i tractament de les persones amb malalties endocrinològiques tals com diabetis o altre patologies com obesitat, dislipèmies, risc cardiovascular o nutrició.  

Unitat del Dolor

La Unitat dona resposta a totes les persones ateses que presenten quadres de dolor complexos en molts casos resistents a tractaments convencionals. Està formada per metges i metgesses anestesiòlegs, fisioterapeutes, rehabilitadors, infermeria, treballadors/es treballadores socials i especialistes de les diferents patologies que poden generar el dolor.  Per fer-ho utilitzen diferents tècniques farmacològiques, de rehabilitació o intervencionistes i compten amb el suport de professionals en l’àmbit de la psicologia, el treball social i la teràpia ocupacional que permeten ajudar a millorar el dia a dia de la persona que pateix dolor.

Actualment les consultes de la Unitat del Dolor estan situades al costat de l’Hospital Sociosanitari, al carrer Vallès 29.

Unitat de la Son

La son és una necessitat bàsica de la persona i necessària per una vida sana. La manca de son o la incapacitat per dormir poden generar greus problemes de salut que no sempre són coneguts. La Unitat tracta els trastorn de son amb un enfoc multifactorial i un equip multidisciplinari i molt personalitzat.

Unitat d’Expertesa de les Síndromes de Sensibilització Central

La fibriomiàlgia o la fatiga crònica són algunes de les principals síndromes de sensibilització central, malalties que afecten el sistema nerviós central, generalment per causes desconegudes i amb simptomatologia similar. Aquestes malalties afecten principalment al Sistema Nerviós Central, al sistema endocrí i al sistema immunològic, provocant una hipersensibilització davant d’estímuls com el dolor, sorolls, alimentació, estrès així com hipersensibilitat immunològica i alteracions del sistema endocrí. 

Més informació

Unitat de peu diabètic

L’objectiu de la Unitat és reduir el nombre de persones que pateixen complicacions degut a una diabetis. Aquestes complicacions poden ser ingressos hospitalaris, incapacitats laborals u possibles amputacions d’extremitats inferiors. La Unitat està formada per professionals endocrinòlegs, de cirurgia vascular, podologia, infermeria o malalties infecciones.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: