Vés al contingut

Tenir un fill a Mollet

Tenir un fill a Mollet

Volem que el teu part sigui una experiència preciosa i confortable per a tu i el teu acompanyant respectant el màxim les teves decisions sobre com t’agradaria que es desenvolupés aquest moment.

Apostem per un part humanitzat que respecti les decisions de les dones en cada moment

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és empoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon es oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part més suau i sensible ajuda a reduir l’estrès del bebè al passar d’un mitjà aquós al món aeròbic. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.

Les instal·lacions

L’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) disposa de sales de part humanitzades creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i les seves famílies. L’objectiu és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

Per fer-ho l’Hospital de Mollet posa a disposició de les gestants un nou espai amb estors que amaguen els elements més quirúrgics, vinils a les parets amb imatges relaxant, tauletes de nit que es poden decorar al gust de la gestant i l’opció de poder fer aromateràpia i musicoteràpia personalitzada durant el treball de part.

Així mateix, les sales de part estan equipades amb pilotes i cordes per afavorir la dilatació i la col·locació del bebè i d’una banyera per poder dilatar o tenir un part a l’aigua.

A la sala de parts disposem de:

 • Sales de part humanitzades
 • Opcions de relaxació: aromateràpia, musicoteràpia, etc.
 • Cordes de part, pilotes de part, miralls, sacs llavors per afavorir la dilatació i la col·locació del bebé
 • Banyera per a parts a l’aigua

A la unitat d’Hospitalització:

 • Habitacions individuals amb llum natural
 • Sala de lactància materna
 • Unitat neonatal
  Imatge d'instal·lacions Imatge d'Instal·lacions Imatge de Ser mare a Mollet Imatge peu nounat Imatge d'Instalacions

Abans del part: les visites d’acollida

Per disposar de tota la informació sobre el dia del teu part i de les opcions que disposes en cada moment, et convidem a assistir a les nostres visites d’acollida que realitzem cada primer dijous del mes a les 12:00h i a les 17:00h i el tercer dijous del mes a les 12:00h. 

T’explicarem:

 • Mètodes d’alleugeriment del dolor
 • Sala de parts i hospitalització
 • Senyals i símptomes de part
 • Lactància materna
 • Dubtes i suggeriments

Pots apuntar-te a visites.acollida@fsm.cat

El dia del part: què haig de portar?

Pots descarregar-te la canastreta del nadó aquí que t’informarà de tot allò que has de dur el dia del teu part ja sigui per la sala de parts com per la unitat d’hospitalització.

El dia del part: què haig de fer?

Si trenques aigües o tens contraccions cada cop més seguides, molestes o de major durada cada 5-10 minuts durant una hora és possible que estiguis de part. En aquest cas, acudeix a Urgències de l’Hospital (planta -1) que et derivaran a obstetrícia si ja has de quedar ingressada.

Durant el part i l’ingrés, podràs tenir un acompanyant les 24h.

Durant el part

És important que prèviament hagis acudit a alguna visita d’acollida i tinguis el teu pla de part realitzat. Te’l pots descarregar aquí. En el pla de part ens indicaràs totes les teves preferències en les cures relacionades amb el part i el postpart, amb l’objectiu de millorar l'assistència rebuda en el moment del naixement del teu fill.

Aquest document és una eina que ajudarà els professionals sanitaris a conèixer les teves preferències. Les necessitats poden variar segons l'evolució del procés i pot ser modificat en qualsevol moment per tu mateixa i/o per l'equip que t'atenen en funció de les necessitats clíniques. El principi bàsic del nostre centre és oferir una atenció al part centrada en les necessitats de les dones i del seu acompanyant, amb la possibilitat de decidir el màxim nombre d'aspectes segons les preferències, que vindran donades per les concepcions ètiques, culturals, socials i familiars.

A l’arribada a la sala d’obstetrícia disposaràs d’una llevadora de referència que serà qui et farà d’enllaç amb la resta de professionals del servei. Quan accedeixis a la sala de parts et realitzaran una revisió de la teva història clínica, una exploració, la presa de contents i monitorització materno-fetal.

Les nostres instal·lacions estan preparades per donar-te el màxim confort en tot moment durant el procés de dilatació i de part així com diferents opcions perquè escullis quin tipus de part i de mesures d’alleugeriment del dolor prefereixes.

Després del part

Un cop finalitzat el part, se’t traslladarà a la unitat d’hospitalització on disposaràs d’una habitació individual per a tu i el teu acompanyant.

Aquest moment és únic, íntim i molt especial i cal procurar que el primer contacte del nadó sigui amb la mare a través de la pell, la mirada, l'olfacte, el so i afavorint així el reflex de succió. Es recomana que el teu acompanyant estigui al teu costat durant aquest temps i prestar la major atenció possible al nounat ja que es tracta d'un moment únic, especial i irrepetible. En tot aquest temps, la mare romandrà pell amb pell amb el nadó tret que s'hagi de separar el nadó per indicació mèdica per a un control més estricte.

El temps d'estada a la planta de maternitat dependrà del tipus de part. Si ha estat un part normal, 48 hores, o una cesària, 72 hores. Hi ha la possibilitat d'optar per un Alta Precoç (a partir de les 24 hores postpart), sempre que el teu estat de salut i el del teu fill siguin idonis per poder recuperar-vos a casa i continuar amb seguiment a l'ASSIR de forma precoç. Se us contactarà de forma telefònica des de l'ASSIR per concertar una visita programada al vostre domicili.

La sala de lactància materna

Des del primer moment a la unitat d’hospitalització, els professionals et demanaran les teves preferències en relació a la lactància. Des de l’Hospital, en cas que ho desitgis, disposes de professionals experts en lactància materna que t’ajudaran a iniciar la lactància durant la teva estància. Disposem també d’un espai de lactància materna tranquil i còmode per a la mare i el nadó.

On haig d’anar?

Hospital Universitari Mollet
Planta -1 (Urgències)
Ronda Pinetons 6,8.
08100 Mollet del Vallès
Barcelona

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: