Vés al contingut

Música i Salut: concerts a càrrec de l'Escola de Música de Mollet

Música i Salut: concerts a càrrec de l'Escola de Música de Mollet
Concert Música i Salut

Aquesta setmana hem celebrat dos concerts a l'Espai Mestre Solà de l'Hospital de Mollet a càrrec de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet.

La música i la salut estan estretament relacionades. La música pot tenir un impacte significatiu a la nostra salut mental, emocional i física. De fet, la música ha estat utilitzada com a teràpia en diverses cultures durant segles, i la investigació moderna ha demostrat que la música pot tenir efectes terapèutics en pacients amb una varietat de condicions de salut.

En termes de salut mental, la música es pot utilitzar per reduir l'estrès, l'ansietat i la depressió. Escoltar música que ens agrada ens pot fer sentir més relaxats i feliços, cosa que ens pot ajudar a bregar amb l'estrès i l'ansietat. A més, la música pot ser una forma d'expressió emocional, cosa que ens pot ajudar a processar les nostres emocions i millorar la nostra salut mental en general.

Aquesta setmana ho hem convertit en una realitat gràcies a la realització de dos concerts a càrrec dels i les alumnes de l'Escola Municipal de Música de Mollet. El primer, dedicat a Música i Salut, i celebrat el dimecres 5 de maig, i el segon, dedicat a Dones compositores, celebrat avui divendres 5 de maig. “Gràcies per acostar-nos la música i obrir l’Hospital de Mollet a tota la ciutadania”, dona la benvinguda Lourdes Laborda, directora de Gestió de l’FSM. “Ens fa molta il·lusió celebrar aquests concerts a l’espai Mestre Solà i ajudar a que la música arribi al major nombre de llocs possible i que tothom en pugui gaudir”, explica Xavier Esteve, director de l’Escola.

A ambdós concerts han pogut assistir no només els familiars dels alumnes sinó també persones hospitalitzades i persones usuàries de la Residència Santa Rosa. A càrrec dels professors Dani Galvez i Teresa Ribas i més de 16 alumnes amb edats compreses entre els 5 anys i els 22 anys hem pogut gaudir d’uns concerts que han passat de la música clàssica, al blues, al jazz i al folk. Aquests espais musicals són possibles gràcies a l’Associació Pianos Vius, que va cedir un piano a l’Hospital Universitari Mollet que ha estat instal·lat a l’Espai Mestre Solà, dedicat a l’il·lustre músic i compositor molletà.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: